ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΗΜΙΚΟΣ, MSc

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

Ο Νίκος Κουτσούκος διαθέτει 25-ετή εμπειρία στο χώρο των τροφίμων και ειδικότερα στον χώρο της ελιάς και του ελαιολάδου. Από το 1994 είναι Χημικός Αναλυτής και υπεύθυνος Ειδικός Ελεγκτής Ποιοτικού Ελέγχου (Quality Control expert) στις χημικές αναλύσεις Ελαιολάδου, Οίνου και Υδάτων στο Χημικό και Οινολογικό Εργαστήριο «ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΦΕΑΣ» (Καλαμάτα), ένα από τα πρώτα και πιο γνωστά εργαστήρια του είδους στην Ελλάδα.

Παλαιότερα, (1992-94) υπήρξε Χημικός Αναλυτής και υπεύθυνος Ειδικός Ελεγκτής Ποιοτικού Ελέγχου και Παραγωγής (Quality Control & Quality Assurance expert) για το Ελαιόλαδο στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ», μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της Τυποποίησης Ελαιολάδου, καθώς επίσης και Χημικος Αναλυτής στο τμήμα Γενικών Αναλύσεων και Ποιοτικού Ελέγχου Προδιαγραφών των Υλικών στο Γενικό Χημείο Στρατού (1989-90).

Εκτος της επαγγελματικής του εμπειρίας, έχει συμμετάσχει και σε σημαντικά σεμινάρια του χώρου. Ενδεικτικά:

• Επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 9 μηνών που διοργάνωσε η Ελληνική / Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) σε συνεργασία με το δήμο Καλαμάτας σε περιβαλλοντικά θέματα (απόβλητα ελαιοτριβείων και μονάδων τυποποίησης).

• 4-ήμερο Διεθνές σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου «CALIBRATING PANELISTS’ MINDS AND PALATES» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν διακεκριμένοι γευσιγνώστες από την Ιταλία, την Ισπανία και τις Η.Π.Α.

• 2-ήμερο σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών.

• INTERNATIONAL OLIVE OIL SCHOOL (NEW YORK)

Παρακολουθεί τα μαθήματα
2550 TESTING AND TASTING:UNDERSTANDING OLIVE OIL CHEMISTRY με τον Αυστραλό Dr. RICHARD GAWEL
2059 OLIVE OIL TESTING:DEFECTS AND QUALITY ASSESSMENT με τον Ιταλό Dr. ANTONIO LAURO
2063 OLIVE VARIETIES ANDVANCED TASTING TECHNIQUES AND FOOD PAIRINGS με την Αμερικανίδα ALEXANDRA KICENIK DEVARENNE

 

Ο κ. Κουτσούκος είναι κάτοχος διπλώματος Χημείας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1988) και μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2008). Μιλάει και γράφει άνετα την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα.